Äventyrsgården

Äventyrsgården har massa olika aktiviteter i olika svårigheter. Många av aktiviteterna passar för hela familjen medan en del är mer för de yngre barnen och en del för de äldre och en del för de vuxna. Tanken är att Palstorp ska vara ett skogsäventyr för hela familjen att upptäcka tillsammans. Det är värdefullt att lära sig och göra saker tillsammans, det skapar gemenskap och styrka. Vi vill även visa på att rörelse och motion är roligt och att vår fantastiska natur är en perfekt plats. Att naturen ger oss möjlighet till energi, lugn och en större samhörighet. 

Öppettider och Priser

Bra att veta

Mat & Dryck

Entré, Café och Butik

Här löser ni entrébiljetter. Här köper ni glass, fika , enklare maträtter och korvgrillningspaket. I caféet finns sittplatser inomhus och utomhus. I butiken finns saker för små och stora som vi gillar lite extra mycket.

Leklada

Leklada - ca 280 kvm med aktiviteter i den gamla maskinhallen såsom sagohörna, fia med knuff, boll- och kulbana, klurigheter med mera. Här finns även mikro att värma mat i, platser att sitta och fika vid.

Käpphästarena

Hoppa hinder och öva dressyr med de busiga och lekfulla käpphästarna på vår hoppbana utanför lekladan.

Fridas skogsfrisbeegolf

Fridas skogsfrisbeegolfbana - en aktivitet som passar hela familjen. En 8-hålsbana i skogen med start strax innan Lilla hinderbanan.

Djurhagarna

Här finner du våra härliga och mysiga djur. Vi har minigrisarna Bullen och Kakan, kaniner och höns.

Lilla äventyrsbanan

Med balansstock, klätternät, tunnel, hängrep, svävande bro, hängrulle och balansbrädor.

Miniäventyret

Ligger mellan träd och stenar är till för de små barnen. Här finns det karusell, linbana, balansstockar, sandlåda, vippsnurror, däckbana och gå på lina.

Farfars glasskiosk

Stå i glasskiosken och sälj glass till mamma och pappa. Kanske får du betalt i form av kottar eller stenar.

Skogshinderbanan

Hinderbanan går från Miniäventyret mot Lekladan. Hinder som däckklättring, balansstockar och virrvarrstockar finns med i banan.

Inte nudda markbana

Ta trappen vid Miniäventyret in i skogen och testa vår inte nudda mark bana som passar för små och stora.

Orienteringsaktivitet

Hitta din väg fram till de gömda bokstäverna med hjälp av att läsa kartan.

Ring Palstorp

På den gamla åkern finns våra offroad/ojämna trampbilsbanor av gamla transportband från SSAB i Oxelösund att trampa och sparka runt med cyklar av olika slag på.

Linbanor

Svischa ned i linbanorna.

Klätterträdet

Ett hederligt gammalt klätterträd kan man ha mycket kul i.

Yogastig

Lär dig olika yogapositioner och en lätt mindfulnessövning.

Småkrypsutställning

Besök småkrypsutställninen och lär dig mer om insekter, fjärilar, spindlar och andra spännande kryp.Klura även ut ditt eget insektsnamn. 

Robinsonbanan

Banan består av: gå på stockar, spindelnät, klättra på stege, fotgungor, flygande planka, armklättring och linbanorna.

Stora äventyrsbanan

 Banan består bland annat av svajande bro, stockgång, balansbräda, tunnan, balansstege, fotgång på svajande plankor, däckbro, spindelnät, gå på lina med mera.

Tildas naturstig

Lär dig mer om några av våra svenska djur och fåglar.  Konstnären Anna Lind har skurit ut, snidat och målat djuren och fåglarna i naturlig storlek.

Max fågelutställning

Lär dig om våra vanligaste vilda fåglar och vad du kan göra för att få se fler fåglar i din närhet. Konstnären Anna Lind har snidat och målat fåglarna i naturlig storlek.

Höhoppning

Gå två trappor upp på gaveln av stora ladan så finner ni höhoppning på olika höjder och vår mysiga koja att leka i.
OBS! Viktigt att vuxna har tillsyn vid höhoppning!

Balanspark

Gå balansgång på slacklines uppspände mellan träden i skogen.Upptäck tjusning av att känna sig som en balanskonstnär. Balansövningar på lina stärker hela kroppens muskulatur. 

Skogsgymmet

Kör ett träningspass i vårt utomhusgym "Skogsgymmet". Här finns träningshinderbana, två olika utegym, battle ropes, traktordäckvältning och trailspår att springa. 

Fotbollspark

Här finns en klurig 9-hålsbana fotbollsgolf på fältet, poängfotbollsmål, en familjefotbollsplan att spela en enkel match på,  fotbollskrocket och dribbelutmaning. 

Pukkins sagostig

Följ ett äventyr där den röda pandan Pukkins letar efter sina kompisar skeletten Skrammel och Skramla som har försvunnit i den magiska skogen. Hjälp Pukkins lösa olika uppgifter längs vägen. 

Stjärnjakten 

För de som har varit några gånger hos oss och vill hitta en hemlig plats med ett hemligt budskap ska testa vår spännande aktivitet Stjärnjakten som startar i Lekladan. 

Boende på äventyrsgården

Om du bor över på Palstorp har du tillgång till aktiviteterna under hela din vistelse. Det är en fröjd att vakna upp av fåglarnas kvitter, lukten av skog och ännu en dag full av äventyr. Läs mer och boka. 

Ladda ner vår karta

Klicka för att se karta över äventyrsgården.