Bra att veta om boende i skogsbyn

Vid ankomst.
Ni har tillgång till era stugor från kl 15 ankomstdagen till och med kl 11 på avfärdsdagen. Ni checkar in i Palstorps entré kl 15 om ingen annan tid har avtalats. Sedan visar personal er till rätta i skogsbyn. Meddela eventuell annan ankomsttid och ring om ni blir sena. Frukostkorg hämtas i entrén kl 9:00 för att sedan lagas till på uteköket. Vi rekommenderar att ha startat eldarna en stund innan. Ni får vara hur mycket ni vill på äventyrsgården under de dagar som ni bor i skogsbyn så det går bra att komma tidigare för att vara på äventyrsgården innan incheckning..
Toalett & dusch
I Skogsbyn finns torrtoalett med papper, vatten och tvål. Vid entrén till Palstorp finns även vattentoalett.
Det finns ingen dusch men vi har vår mysiga skogsbastu med tvättmöjligheter som du kan boka till.  
Elektricitet & färskvatten
Det finns ingen elektricitet i Skogsbyn, istället använder vi oss av fotogenlyktor och stearinljus. Dricksvatten finns att hämta vid Palstorps entré.
Hundar
Hundar är välkomna i Skogsbyns stugor. Meddela vid bokning att ni har hund. Hunden måste vara kopplad under hela vistelsen och självklart måste hundbajs plockas upp. Vi ber er också att hålla koll så att hunden inte gräver gropar i marken eller stör de vilda djuren i området.

Om en olycka inträffar
I Skogsbyn finns förbandslåda vid uteköket och torrtoalett. Palstorps personal är utbildade i Första Hjälpen. Närmaste vårdcentral och lasarett är i Nyköping, ca 10 km. Vid brand, skada eller annan akut fara, ring 112. Kontakta även Palstorps personal på 0767-806244.
Städning av stugorna
Stugorna ska städas innan avfärd. Städutrustning finns vid torrtoaletterna.
Bilparkering
Skogsbyn har gratis parkering vid Palstorp. Det är ca 200 m att gå via en mycket brant stig eller ca 650 meter att gå på en lätt stig från kojorna. Tänk på att ni ska bära ert bagage till stugorna denna biten.
Avbokningsregler
Avbokningar sker fritt fram till 7 dagar innan vistelsen. Avbokning senare än 7 dagar debiteras till 100%. Avbokningar måste ske via länken i den bokningsbekräftelse som ni har fått vid bokning.

Laga mat och äta
I Skogsbyn finns ett välkomponerat utekök under tak för härlig utomhusmatlagning. I köket finns vedspis, grill, eldplats, vedeldad bakugn och köksutrustning för att laga maten och äta den. .
Korg med lunch och middag att laga själv kan beställas i förväg och då ordnar vi med varor till detta. Men ni kan även ta med er själva precis vad ni önskar att äta. Närmaste mataffär finns i Nyköping om ni skulle vilja handla något, ca 7 km.
Frukost
Frukosten hämtas upp i entrén kl 9. Tanken är att du som gäst själv hugger veden, startar upp vedspisen och kokar din gröt, kaffe eller ägg och att du plockar fram vad du mer önskar äta till frukost.
Avbokningsregler:
Fri avbokning tidigare än 72 timmar. Avbokning därefter debiteras med 50% av kostnaden. Avbokning sker via mail till info@palstorp.se

Packlista och utrustning


Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kyliga kvällar, sovsäck, kudde, kamera, kikare, handduk, vattenflaska, mat och snacks.
Så här kan du klä dig och packa din ryggsäck:
Vädertåliga kläder såsom:
• Underkläder (undvik bomull)
• Yllestrumpor och sockor (ta med extra strumpor om du blir blöt)
• Byxor
• Skjorta
• Tröja långärmad och kortärmad
• Långbyxor, vindtäta och rymliga
• Gummistövlar eller kängor
• Vindtät rymlig jacka
• Regnkläder
 Varma kläder för kyliga nätter:
• Mössa, handskar, underställ (för kalla nätter)
Övrigt att ta med sig:
•sovsäck
•kudde
•kamera
•kikare
•handduk
•vattenflaska
•mat och snacks  •liggunderlag om du ska sova i hängmattaFrågor vi ofta får:

Finns det el i stugorna?
- Vår skogsby är utan el. Det finns el inne i entrén så du kan ladda mobiler osv under äventyrsgårdens öppettider.
Finns det kylskåp?
- Du behöver ha med dig kylväska att förvara kylvaror i.
Är det någon som tänder eld/grill åt oss?
- Ni tänder själva de eldstäder ni vill använda. Det finns grill, vedspis, vedugn och lägereld i Skogsbyn.
Behöver vi hugga vår egen ved?
- Ja, vedkubbar finns och yxa med vedklyv så du enkelt kan klyva din egen ved.
Finns det riktiga toaletter?
- Ja ni har tillgång till våra toaletter dom finns vid éntren under hela vistelsen.
Finns det täcken och kuddar på plats?
- Du behöver ha med dig sovsäck och kudde. Det finns varma yllefiltar i stugorna och sängarna är utrustade med madrasser. Ska du sova i hängmatta i Tallstugan så rekommenderar vi att du tar med dig ett liggunderlag.
Finns det rinnande vatten?
- Det finns vattendunkar med dricksvatten i som är påfyllda inför er ankomst. Vid entrén finns vattenkran att fylla på dricksvatten med om man behöver.