Bra att veta inför ditt besök hos oss

  • De flesta aktiviteterna är utomhus så kläder för väder! Stor chans/risk för att ni är smutsiga när ni åker hem.
  • Ha bekväma och klättervänliga skor.
  • Ställ in dig på mycket fysisk aktivitet för alla.
  • Hundar är välkomna men ska hållas kopplade under hela vistelsen och hundbajs måste plockas upp.
    Har ni glömt hundbajspåse så finns det att få i entrén.
  • Grillkol, tändvätska och tändstickor finns att köpa i entrén eller så tar du med dig själv hemifrån. EJ tillåtet att elda med ved någon annanstans än för våra övernattande gäster i skogsbyn. EJ tillåtet att använda engångsgrillar. 
  • I entrén finns ett enkelt café och kiosk.  
  • Säkerhet – är väldigt viktigt för oss på Palstorp. Men vi vill också att det ska vara lekfullt och roligt och inte alltför mycket regler. Det är därför viktigt att ni iakttar försiktighet på våra attraktioner och att ni visar hänsyn för andra gäster. Det är även av största vikt att ni som vuxna tar ert ansvar om tillsyn av barnen. Men om olyckan ändå är framme - är det allvarligt ring 112 för att tillkalla ambulans. Meddela även personalen i entrén. Vår personal är utbildad i första hjälpen. Är det ingen allvarlig olycka utan att ni behöver en plats för lite återhämtning, rengöring och omplåstring kom ner till entrén så finns det material och hjälp att få där. Vi har självklart såväl olycksfallsförsäkring för våra besökare som en ansvarsförsäkring. Vårt försäkringsbolag är Länsförsäkringar Södermanland.
  • Tillgänglighet – alla våra aktiviteter är byggda i skogen och på hagmark, det gör att större delen av lek- och äventyrsgården ej är handikappanpassad. Det går att ta sig fram med rullator på den ”stora” genomfartsvägen, i leklada och entré.

Vanliga frågor

Har ni fotbollar att låna till de olika fotbollsaktiviteterna?
Ja det finns fotbollar i det stora däcket vid starten av fotbollsgolfen. Är det slut där kolla i diket. Det är även ok att ta med sin egen fotboll.

Kan vi ta med vår hund?
Ja, men den måste vara kopplad under besöket. Kom ihåg att plocka upp efter hunden. Har du glömt bajspåsar så finns det att få i entrén.

Finns det toalett och var?
Ja, toaletter finns på lekladans kortsida bredvid entrén. Torrtoalett och handfat finns vid Miniäventyret och i skogsbyn.

Tar ni kreditkort?
Ja, vi  tar de vanligaste kreditkorten som Mastercard och Visa. Du kan även betala med Swish hos oss.

Mycket är utomhus, vad händer om det regnar?
Med regnkläder och bra klättervänliga skor så går det att göra många av aktiviteterna utomhus även om det regnar. Det finns även platser att sitta under tak och fika vid lekladan. Plus att aktiviteterna i lekladan är under tak.

Finns det campingplatser hos er?
Ja det finns det! Vi har både ställplatser och tältplatser. Läs mer om det här. 

Var parkerar vi?
Fri parkering finns i anslutning till Palstorp, en stor grusplan och en stor gräsyta.

Går det att åka kommunalt?
Det är lite krångligt men det går. Tag buss 563 från Nyköping mot Ålberga och stig av vid Svalsta. Det är sedan cirka 1 km att gå ner till Palstorp. Se mer information kring länstrafiken på www.sormlandstrafiken.se

Får vi ta med eget fika?
Självklart får ni det. Men för den som inte vill ta med eget går det att köpa förpackat fika, grilla korvpaket, enklare lunchrätter, frukt, godis, nötter och glass i entrén.

Var kan vi fylla på våra vattenflaskor? 
Du kan fylla på vattenflaskorna på gaveln av lekladan vid toaletterna, vid djuren och vid utedassets handfatet vid Miniäventyret. Allt vatten i kranarna är dricksvatten.

Hur är vädret på Palstorp?
Om du vill veta exakt hur vädret är på Palstorp så får du gärna ringa oss, 0767-806244, samma dag och fråga.

Vi vill grilla, vad behöver vi ha med oss?
Antingen tar du med dig grillkol, tändvätska, tändstickor och det du vill grilla själv. Men du kan även köpa allt du behöver för att grilla korv med bröd hos oss eller bara grillkol, tändvätska och tändstickor också. Det finns 5ordningsställda grillplatser på äventyrsgården. Det är EJ tillåtet att som gäst elda med ved på äventyrsgårdens grillplatser. Det är EJ tillåtet att använda engångsgrillar på Palstorp. Detta på grund av brandrisken.

Finns det personal som tar hand om barnen på Palstorp?
Det finns ingen personal som tar hand om dina barn, utan tanken är att vuxna och barn ska leka och uppleva tillsammans för att på så sätt få ett härliga minnen tillsammans.

Hur lång tid tar ett besök på Palstorp?
Räkna med minst 2-3 timmar med fika. Ska ni också ta möjligheten att grilla kan ni lätt vara här och leka i 4-6 timmar.

Har ni haft en toppenkul dag och vill komma igen?
Köp gärna vårt säsongskort, du tjänar på det redan vid tredje besöket.

Varför kostar det för vuxna att gå in på Palstorp?
Vi tar betalt av alla då vi tror och hoppas att både små och stora kommer att hitta något som de kommer att gilla att göra hos oss. Det mesta är gjort så att både små och stora kan göra det tillsammans. Vi hoppas att ni kommer att ha flera fina gemensamma minnen när ni åker hem efter besöket hos oss!

Är det något som kostar extra?
Alla våra ordinarie aktiviteter på äventyrsgården ingår i entréavgiften så även toaletter och parkering.

Hur gör vi med sopor?
Det finns möjligheter att sortera ditt skräp utanför entrén på Palstorp. Från 1 jan 2024 så är det lag på att sortera kompost så hjälp oss att göra rätt och sortera ditt skräp på rätt sätt.  Tack för att du hjälper oss att värna om miljön!

Kan jag köpa kaffe i cafeét i min egen mugg?
Självklart kan du det, till och med så är det som så att vi uppmuntrar alla våra gäster att ta med sin egen kopp. Har du egen kopp så får du rabatt på våra varma drycker.